Новости в тунинговането

Тунинг, Тунинговане (англ. tuning-настройка) – това е доработка, модернизация на автомобила, замяна на стандартните заводски детайли с по-хубави, тунинговани такива.

Видове тунинг

По принцип в един автомобил може да се тунингова всичко, което се желае. По същество тунингът бива три вида: технически, външен и вътрешен.

Техническият тунинг включва в себе си чип–тунинг (тунинг на двигателя) - често с установяване на турбокомпресор, тунинговане на окачването – за да стане по–твърдо или обратно, по-меко, тунинговане на спирачките – абгрейтване, помагащо за намаляване на спирачния път и увеличаване ефективността на спиране, туниговане на предаването - често със замяната на механичното предаване на автоматично.

Външното тунинговане представлява установяване на различни спойлери и детайли със специални форми, с цел подобрение на аеродинамиката на автомобила, установяване на по-добри шини и дискове, аерография - възможност за много добри рисунки, както и различни етикети, с цел автомобилът да изглежда по-светъл и разпределен , както и тониране (потъмняване) на стъклата.  виж още ... 

Основна цел на Вътрешното тунинговане е тунинговането на купето. Често стандартното купе се изменя на кожено, използват се различни допълнения от дърво и метал. Ако вие сте любител на музиката, то в купето може да се постави мощна аудиосистема. Освен това, може да се постави климатик (ако няма заводски такъв) и да се постави видеомонитор за гледане на любими филми.